Împuternicirea

Creativitatea cadrului didactic ii da acestuia posibilitatea de a elabora programe si activitati care să dea posibilitatea copiilor sa exerseze competențele pe care si le poate dezvolta in scoala.

Manifestarea de către cadrul didactic a un comportament care sustine copilul, devine un model pentru ceilalți. Evoluția vine din crearea unor noi modele, a unor noi oportunități menite să conducă la satisfacția personală, la crearea unui ambient plăcut la locul de muncă și la integrarea socială cu mai multă ușurință a beneficiarilor.

Imputernicirea este necesara in relatia educationala pe care cadrul didactic o are cu copilul. Copilul inca nu isi cunoastre adevaratul potential, dar isi simte resursele personale in anumite imprejurari educationale. A imputernici copilul, presupune sa ii oferi increderea ca va reusi sa duca la bun sfarsit o actiune si asta il va motiva sa ia decizii pe viitor. A-i reda increderea unui copil, inseamna sa ii activezi convingerea ca va putea realiza actiuni chiar daca rezultatele sunt diferite de ale celorlalti. Motivatia intrinseca este potentata prin imputernicirea copilului de catre adult.

Activitatea s-a desfasurat in perioada iulie 2022 si ianuarie 2023.

Translate »